Залив, плаж, море, пясъчни крачета, препечен кроасан със сладко от смокини

...
Залив, плаж, море, пясъчни крачета, препечен кроасан със сладко от смокини
Коментари Харесай

Млади и щастливи: Каква е тайната?

Залив, плаж, море, пясъчни крачета, изгорял кроасан със сладко от смокини и свежа млечно-плодова напитка на верандата или на пясъка... В такова безвремие ни потапя Милена от, а ние каним и вас.



Начинът да се насладим на пътуванията и почивките си, е да се доверим напълно на сетивата си и да бъдем себе си. Напоследък съм мощно повлияна от японската просвета и от правилата, които те следват в живота, най-много от тайните им за дълъг и благополучен живот.

Според тях много хора наподобяват по-възрастни, в сравнение с са в реалност, тъй като мозъкът има огромна власт над тялото и над скоростта на състаряване. Важна роля в това играе стресът, защото в спешни интервали тялото и мозъкът се изхабяват доста повече. А неизменимият антиейджинг детайл, който се бори със напрежението, съгласно тях е положителният сън. Докато спим, произвеждаме мелатонин. Този хормон спомага за удължаването на живота с помощта на мощното си антиоксидантно деяние, по тази причина той е значим съдружник на дълготрайната младост.



Производството на мелатонина понижава след трийсетте години. Но това може да се компенсира с всекидневно и умерено излагане на слънце, обезпечаване на нужните часове сън, отбягване на алкохол, цигари, кофеин, стрес, както и с уравновесено хранене и нараснал банкет на калций. Ето защо това лято съблюдавам всички " наставления " за стимулиране по натурален път на хормона мелатонин, като съм се отдала на доста сън, разходки по плажа и банкет на витамини и повече течности.



В своето ежедневие често предпочитам лененото семе като хранителна добавка от естествен произход. Oпитах чудотворните му свойства, малко преди да родя първото си дете, и от този момент не съм спряла да го употребявам, тъй като одобрявано в дребни количества то контролира отделителната система, усъвършенства метаболизма и перисталтиката на червата, както и понижава подутините при отоци на крайниците.

Семената от лен са богати на фибри, омега-3 мастни киселини и други потребни за здравето микроелементи. Лененото семе е една от най-предпочитаните добавки в режима на спортистите, феновете на здравословното хранене и хората с проблеми на стомашно-чревния тракт.



Лично аз употребявам и предлагам за приложимост суровото ленено семе в естествен тип. Най-добре то да бъде смляно в прахообразна форма. Така поръсено върху измити и нарязани плодове или сложено в чаша мляко с малко мед то се усвоява бързо от организма.



Може да се прибавя и в печива (кексчета, бисквитки, мъфини), само че тогава губи част от свойствата си. Често го добавям към храната, която нормално хапвам денем - в супата, в смутито, в суровите барчета, които си върша. А от време на време, когато имам проблем с дебелото черво, наквасвам цели семенца в чаша вода или компот и по този начин ги оставям за няколко часа. След което изпивам водата, а семенцата слагам в утринния си млечен артикул за закуска.

Лечебните свойства на лененото семе се дължат на три основни съставки:  омега-3 мастни киселини , които подобравят имунитета и регулират редица биохимични процеси в организма;  лигнани , които имат антиоксидантно деяние, регулиращи хормоналното равновесие и увеличаващи производството на хормони в организма;  фибри , които са благоприятни за храносмилането и отделителната система. А в този момент мога да го открия в обичаната ми нова сутрешна напитка, съдържаща калций -  свежа  Activia с ленено семе с усет на киви и круша.

Казват, че лененото семе има свойствата и на афродизиак, защото покачва половото предпочитание. Какво мислите вие?



С поддръжката на Activia

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР